tiistai 25. syyskuuta 2007

Opettaja.tv

Etätehtäväni suoritin käymällä tutustumassa opettaja.tv:n palveluihin, koska ajattelin vaihtoehdoista juuri tämän hyödyntävän eniten tällä hetkellä omaa työtäni. Myös http://hotpot.uvic.ca/ kiinnostaa ja jonkun yön hämäryydessä sitäkin aion käydä katselemassa.

Oikein monipuolinen sivustohan sieltä löytyi. Rekisteröidyin jo käyttäjäksi ja kunhan voimavarani tunnustelen, niin harkitsenpa kovasti osallistumista
Opetusmenetelmiä opettajille koulutukseen. Aihe on mielenkiintoinen ja toteutustapa sopiva. Tällä tavoin löytyy hieno mahdollisuus suorittaa opintoja omaan tahtiin, sopivana ajankohtana. Soveltava osio vaikuttaisi siltä, että siitä olisi hyötyä käytännön arkeen.

Tuo täydennyskoulutusosio on mielestäni oikein mainio asia. Samoin mielenkiintoiselta vaikutti opettajien keskustelupalsta, jossa on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia saman alan immeisten kanssa monenkin moisista aiheista. Arkistosta taasen löytyi sellaisia tv-ohjelmia, joita ei ole joko huomannut lähetettäväksi tai sitten ehtinyt katsomaan. Muutamaa jo katsastelinkin ja vielä jäi mielenkiintoisia pätkiä toiseenkin myöhäisiltaan. Nämä itsensä kehittämiseen ja näkemystensä avartamiseen liittyvät jutut opettaja.tv:ssä ovat mielestäni oikein hyviä ja uskon, että niitä tulee myös käytettyä.

Oppimateriaalia ja verkkotehtäviä sivustolta löytyy kiitettävästi. Omalle ekaluokalle ei ehkä kuitenkaan vielä löydy tekemistä, mutta sieltähän he kasvaa... Koulumme opettajille olen lähettänyt sähköpostiviestissä vinkkiä tästä sivustosta, jospa sieltä joku innostuisi käyttämään, mikäli ei ole ennen huomannut.

Ei kommentteja: